Inmatriculare in strainatate

In cazul in care nu se va scoate taxa vom circula cu masinile inmatriculate in strainatate.

Metoda bulgareasca a fost deja prezentata pe larg in presa .

vreau sa prezint metodata nemtzeasca:

1.trebuie facut un „anmeldung” la primarie …un fel de flotant pe o adresa + copie dupa buletin.

2.cont la banca (gratis de deschis si inchis la Sparkasse) si fara comisioane.

3. masina trebuie sa aiba TUV …verificare tehnica costa vreo 60 euro.

4. trebuie facuta o asigurare …e suficient sa vb. cu cineva care se ocupa care i`ti da un cod cu care inregistrezi masina

5.cu actele masinii se merge la un Zullasungstelle unde se fac numerele …se da copii dupa buletin si contu de la banca pt plata impozitului care se plateste in avans pt tot anul.

6.masina este inmatriculata si se poate circula cu ea . la 1-2 saptamani soseste pe adresa data contractul de asigurare.

costuri aproximative : (bmw 316i 1994)

a) inmatriculare maxim 100 euro cu tot cu numere

b)impozit aprox 250 euro /an

c) asigurare  1300 euro / an    (cu 115% procent care scade daca nu faci accident in fiecare an) asigurarea se poate plati in rate .

In ultima instantza asa se poate inmatricula orice masina fara probleme iar vechimea si norma euro nu mai conteaza foarte mult diferetza intre costurile pt o masina noua si una veche fiind sub 3-400 euro/an.

ANALIZA: Taxele auto din Romania vs. taxele auto din Europa

ANALIZA: Taxele auto din Romania vs. taxele auto din Europa

Esential

7 tari ale Uniunii Europene nu aplica nici un impozit anual pentru posesia unui autoturism personal.
9 tari ale Uniunii Europene nu aplica nici un fel de taxa de prima inmatriculare a autoturismelor.

TVA-UL ESTE DIFERIT IN TARILE EUROPENE

In urma unei comparatii facute intre 27 de tari, aflam ca Romania se afla la mijlocul clasamentului in privinta taxelor de inmatriculare ale unui automobil. Acest lucru este posibil dat fiind faptul ca un roman trebuie sa plateasca un TVA de 19% plus o taxa de inmatriculare bazata pe cilindree, norme de emisii, vechime si emisii de CO2. Din punctul de vedere al TVA-ului platit de catre un cetatean care doreste sa inmatriculeze un vehicul in Europa, tarile cu cele mai mici valori ar fi Cipru, Marea Britanie si Luxemburg, care aplica o taxa pe valoarea adaugata de 15 procente, pe cand in Romania aceasta este de 19%.

La polul opus stau Danemarca, Suedia si Ungaria, care aplica un TVA de 25% la achitizia unui autoturism. Tari precum Germania, Republica Ceha, Olanda, Grecia, Lituania si Slovacia aplica TVA-ul la acelasi nivel ca Romania, 19%. Pe langa TVA, cetatenii care doresc sa inmatriculeze un vehicul trebuie sa plateasca o taxa de inmatriculare. In cadrul Uniunii Europene, aceasta taxa variaza de la zero euro la 180% din valoarea vehiculului.

TAXELE DE INMATRICULARE

In Romania, un cetatean plateste o taxa de inmatriculare in functie de cilindree, clasa de emisii, vechime si emisii de CO2. In cazul in care acesta achizitioneaza un vehicul nou cu un motor Euro 4 avand o cilindree mai mica de 2.000 centimetri cubi, autovehiculul este scutit de taxa de prima inmatriculare. Scutirea de taxa se aplica si in cazul hibridelor si vehiculelor cu propulsoare conforme Euro 5.

In cadrul Uniunii Europene, tari precum Bulgaria, Republica Ceha, Germania,Estonia, Lituania, Luxemburg, Suedia, Slovacia si Marea Britanie nu practica o taxa de prima inmatriculare. De departe, cea mai insemnata taxa de prima inmatriculare poate fi gasita in Danemarca, unde un cetatean trebuie sa plateasca intre 105 si 180% din valoarea unui vehicul.

In Austria, cumparatorii de automobile noi trebuie sa plateasca o taxa de inmatriculare bazata pe consumul de carburant al unui vehicul, iar nivelul acestei taxe urca pana la 16% din valoarea automobilului. Belgia, Cipru, Portugalia si Polonia aplica o taxa de inmatriculare in functie de cilindree. In cazul Belgiei, aceasta taxa este calculata si in functie de vechimea autovehiculului, pe cand in Portugalia si Cipru se iau in considerare emisiile de CO2.

Taxa de inmatriculare aplicata in Polonia variaza intre 3.1 si 18.6% din valoarea masinii si este calculata doar in functie de cilindree. Spania aplica o taxa de inmatriculare bazata pe emisiile de CO2 ale vehiculului si variaza de la 0% – pentru vehiculele care emit pana in 120 grame CO2/km, pana la 14.75% din pretul autoturismului – pentru vehiculele care emit peste 200 grame de CO2/kilometru.

Finlanda aplica o taxa de inmatriculare pe criterii similare cu ale spaniolilor, diferenta fiind faptul ca taxa din Finlanda este bazata pe pretul si emisiile de CO2 ale unui vehicul. Mai exact, taxa de inmatriculare a unui vehicul calculata in procente este de 4.88% + (0.122 x emisii CO2/kilometru). Minimul este de 12.2%, pe cand maximul poate atinge 48.8% din valoarea de achizitie a unui automobil. Franta aplica o taxa de inmatriculare bazata pe emisiile de CO2, care pleaca de la 200 euro pentru vehiculele care emit intre 161 si 165 grame CO2/km si urca la 2.600 euro pentru vehiculele care emit peste 250 grame CO2/km. Totusi, sistemul francez (cunoscut in industrie sub numele de Bonus/Malus) recunoaste masinile cu emisii reduse, cumparatorii primind bonusuri la achizitia modelelor care emit sub 120 de grame CO2/km.

IMPOZITELE EUROPENE

Pe langa taxele de inmatriculare, proprietarii de automobile trebuie sa plateasca o taxa anuala de posesie a unui vehicul, care variaza de la un stat la altul. Atat timpul de taxa, cat si modul in care este aplicata difera de la autoturisme la autovehicule comerciale. Astfel, in Romania, cetatenii trebuie sa plateaca un impozit anual in functie de cilindreea autoturismului pe care il detin.

In Republica Ceha,Estonia,Franta, Lituania, Polonia, Slovacia si Slovenia, proprietarii de automobile nu trebuie sa plateasca nici un fel de taxa la stat pentru ca detin un autoturism.

Emisiile de CO2 sunt taxate anula in tari precum Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Luxemburg, Germania – incepand cu iulie 2009 si Irlanda. In cazul Germaniei, automobilele vor fi impozitate in functie de capacitatea cilindrica, norma de poluare si emisiile de CO2.

In unele tari ale Uniunii Europene, autoturismele sunt taxate anual in functie de masa. Tarile care practica o asemenea taxa sunt Ungaria, Letonia,Finlanda, Olanda Danemarca si Suedia. In cazul Danemarcii, taxa este calculata in functie de consumul de carburant si masa, pe cand in Olanda taxele sunt calculate in functie de greutate si provincie.

ACCIZELE PENTRU CARBURANTI

Pe langa costurile de inmatriculare si taxele anuale, conducatorii auto din Uniunea Europeana au de suferit si in urma accizelor aplicate carburantului. Aceste accize sunt stabilite de fiecare stat in parte si se masoara in euro/ 1.000 litri carburant. In cazul accizelor pe carburant, Romania beneficiaza, surprinzator, de unele dintre cele mai mici accize din Uniunea Europeana – acestea fiind de 336 euro/1.000 litri pentru benzina si 284 euro/1.000 litri pentru motorina.

Cele mai ridicate accize pentru carburant din UE sunt in Germania – 665 euro/1.000 litri benzina si 470 euro/1.000 litri motorina si Marea Britanie – 661 euro/1.000 litri benzina, respectiv 661 euro/1.000 litri motorina. Vecinii nostri bulgari au accize in valoare de 350 euro/ 1.000 litri benzina si 307 euro/ 1.000 litri motorina, pe cand maghiarii au accize de 448 euro/ 1.000 litri benzina si 368 euro/ 1.000 litri motorina.

Din pacate, accizele constituie doar o parte din pretul final al carburantului, motiv pentru care micsorarea sau majorarea acestora nu schimba foarte mult pretul carburatilor. La o privire sumara asupra nivelului taxelor si impozitelor din Uniunea Europeana, putem spune ca Romania nu se afla in varful listei prin valoarea impozitelor. Nivelurile de impozitare mentionate erau valabile in luna ianuarie 2009.

Via | ACEA ( Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile)

Reclame

23 responses

20 12 2008
Noi proteste « Muie Tariceanu , JOS TAXA

[…] Inmatriculare in strainatate […]

20 01 2009
Stan Ticu

Numa atitia bani sa mai faca MUISTU TARICEANU cat am facut si eu de cand a triplat taxa.

23 01 2009
ady

salut asi avea si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva … luna viitoare primesc o masina din america un ford escort zx sport 2 usi 4 cilindri motor 2.0 an de fabricatiee 2002 si 140.000 km reali sunt curios cam cat ma costa inmatricularea daca nu sa o inmatriculez la bulgari sau in cel mai rau caz nu o mai aduc….multumesc anticipat

23 01 2009
JOS TAXA daca nu JOS GUVERNU

nustiu …daca platesti taxa de inmatriculare …si/ sau taxe vamale. Taxe vamale platesti sigur . Taxa auto (daca o platesti) ….se plateste dupa norma EURO de poluare ..capacitatea motorului …vechime si noxe .

29 01 2009
Simona

Sa spunem ca ajungem sa ne inmatriculam masinile in alte tari…..ce facem in cazul in care multora dintre noi ne expira si numerele rosii, pt ca suntem foarte multi in situatia asta. O sa mai trebuiasca sa dam cateva sute de euro si pt a o transporta in bulgaria/germania…sau unde o s-o inregistram. Trebuie eliminata taxa la noi nu trebuie sa ne lasam pe o ureche ca se poate inmatricula in alta tara. Iesim in strada pe 7 februarie…in toata tara…..trebuie sa se intample ceva pana la urma. Asa ceva nu se poate!!!!

29 01 2009
JOS TAXA daca nu JOS GUVERNU

Eu unu ….initiatorul acestui site …recunosc ca nu ma pot prezenta la miting …eu nici macar nu mai locuiesc in Romania …dar voiam sa i`mi inmatriculez masina in RO ca sa am si eu un beneficiu pt. pasaportu ala romanesc .
Pt. mine Romania si guvernul romaniei reprezinta dusmanul numaru unu . Ma gandesc sa strang bani sa deschid un proces la CEDO. Nu mi`as permite sa scriu pe acest site din RO …cu toate telefoanele ascultate …si traficul web.

2 02 2009
Robert

PROCES la CEDO!!!! DA,DA,DA,DA!!!
propun sa stringem bani, sa dam in judecata atit Guvernul Romaniei, cit si persoanele fizice din acel Guvern. Ne constituim parte civila. Fiecare poate face dovada ca a cumparat 1,2,3,N masini si datorita acestei Ordonante am fost inselati de Statul Roman. Totodata si Comisia Eropeana trebuie data in judecata deoarece nu isi face treaba(are rolul de a NU LASA sa se intimple nereguli legislative in cadrul statelor membre).
Personal, in 9 Feb 2009 voi deschide un proces in care voi solicita inmatricularea BMW-ului pe care l-am cumparat (la valoarea taxei dinainte de triplare)si de care nu pot beneficia deoarece TAXA s-a TRIPLAT si NU vreau sa achit 2.950 euro TAXA ptr o masina pe care am platit 11.800 euro, deoarece nu am disponibilitatea de a baga aceasta suma in buzunarul statului.
Si asta datorita unei decizii luate de ……..(nu exista cuvinte ptr ce am vrut sa spun…integral….mortii mami lui da’ bulangiu).
Deci iesim in 7 Feb si haideti sa punem bani sa ii dam in judecata!!! Chemam si PRO TV, ANTENA 1, mai chemam si ceva ziare. NU AVEM VOIE sa renuntam la dreptul nostru de a ne exprima liber! NU TREBUIE sa ne lasam inselati! NU TREBUIE sa toleram nici indiferenta Guvernului BOC.
Bai BO(C)ULE si tu ai promis ca scoti TAXA iar acum o „dai de grinda” ca tot amani sa iei o decizie privind taxa. Daca va ajung necazurile sa nu va uitati in sus sa ziceti Doamne ajuta-ma!!!-ca nu va va ajuta nimeni. Clasa politica este JOSNICA! Peste nici 4 ani, veniti din nou sa ne mintiti cu promisiuni desarte! Va sanctionam noi, sa nu uitati acest lucru.
Pe ei pe mama lor!

6 02 2009
gggg

Va sustin baieti – vreau sa ies in strada – trebuie sa fim mai multi sa reusim – ne calca astia in picioare – AraDUL trebuie sa iasa in strada – Motivul pentru care vor sa inregistreze toate convorbirile telefonice si mailurile pe care le trimitem este exact asta. Sa poata sa controleze lumea. Sa nu mai poti sa iesi in strada – sa vina peste tine in cazul in care ai trimis mesaje de instigare- E mai rau ca pe vremea luui ceausescu fratilor. Vor astia sa ne tina ca pe sobolani.. Daca nu facem ceva acum – o sa fie tot mai nasol. Asta e ideea cipurilor asta vrea Europa. NU vedeti ca pe tarani iau oprit sa mai vinda in piete ca sa faca supermarketurile mai multi bani. Ca toti sunt niste nehaliti. ToATE ALIMENTELE DIN SUPERMARKETURI SUNT PLINE DE E-URI FRATILOR- DE ACEEA O SA NE TREZIM CU CANCER LA 50 de ani daca apucam atat. CA DUPA 50 nu mai este nevoie de noi pentru ca nu mai lucram si trebuie sa ne dea pensie. DAR NOI LUCRAM PENTRU IEI O VIATA INTREAGA SI LE COTIZAM IN PROSTIE Si apoi numai bine pensia ramane la ei. FRATILOR TREZITIVA CA E NASOL. DACA NU FACEM CEVA ACUM o sa belim PULA. DACA SUNTEM UNITI nu mai misca astia deloc. VEZI UNGARIA cand premierul ia mintit pe oameni. UNGURII Au iesti in strada toti si pana nu a demisionat ala nu sau retras de pe strada. HAI SA NU MAI FIM SUGALAIii EUROPEI. MEREU AM SUPTO – incepand de la ROMANI apoi de la turci si acum de la EUROPENI. MUIE GUVERNUL ROMANIEI CARE TRADEAZA ROMANIA SI NE VINDE TARA. ROMANI HAI SA DAM MANA CU MANA SI SAI FUTEM IN GURA pe toti

6 02 2009
silviu

asta e Ro….mania… nu sa ajute cetateni ce ai baga an pamant ,,,,,cu atatea taxe si impozite si pe deasupra le mai si mareste …SA DEA DUMNEZEU SA LI SE MAREASCA FICATUL SI INIMA AN EI DE TREI ORI ASA CUM VOR EI CU TAXA.
SI PENTRU CEI DE LA DACIA SI PENTRU TOTI CEI CARE SUNT DEACORD CU TAXA SA LE CREASCA CAPUL SI INIMA DE TREI ORI PE ZI PANA CAND VOR VOTA ODATA LEGEA ANULARI TAXEI AUTO. MULT NOROC DOMNILOR MINISTRI SI TOTI CEI CARE TREBUIE SA VOTEZE TAXA.

7 02 2009
florin

eheheiii
vedeti cum se leaga lucrurile ?si cum ies manariile acestui animal la lumina ?vita asta imputita si tradatorul asta ordinar {e vorba de tariceanu si nu ma intereseaza deloc faptul ca acest site este monitorizat de labagii din sri ]a praduit si rezervele de carburanti castigate cu greu in instanta de avocatii romani ,jigodia asta a concesionat rezervele ptr 30 de ani chiar inainte sa plece unei firme canadiene. ptr asta ar trebui vanat pe strada si linsat comunistu asta imputit care face pe liberalul acum .oricum toti liberalii au dovedit ca sunt niste jigodii tradatoare de tara , ai inbtereseaza profitul si numai profitul .sunt de o rautate absoluta. trebuie sa facem ceva cu ei.nu putem lasa sa fim jefuiti in halul asta de o mana de jigodii fara inima .la rezervele pe care le avem ar trebui sa platim bezina 30 la suta {ptr romani numai } iar gazul sa fie gratuit , ca in tarile arabe.trebuie luata in considerare sesizarea procuraturii si arestarea lui tariceanu pentru tradare de tara. daca nu animalul asta trebuie urmarit si impuscatr ca un cane. la fel trebuie sa pateasca toti tradatorii astia nenorociti .tineti minte ce va spun pina nu punem pistolul pe ei nu rezolvam nimic. astia nu stiu numai de frica exact ca animalele pentru ca nu au constiinta

25 02 2009
kary

buna, explica-mi si mie mai pe larg cu cine sa iau legatura pentru a-mi inmatricula masina in germania, am TUV valabil pana in 2010 dar numerele sunt expirate, astept raspuns, stima

3 03 2009
www.jostaxa.tk

@kary: nu poti sa iei legatura cu nimeni ….nu cred ca se ocupa cineva cu asa ceva. Dar poti sa mergi personal in Germania …si sa i`ti inmatriculezi masina . Daca numerele sunt expirate , masina trebuie transportata pe platforma.

26 03 2009
WeTe

Pt. cca 2000 euro inmatriculez orice autoturism indiferent de cilindree/cp
cu un cost de 200-350 e/an( asigurare + impozit) optional 300-350 euro pt nr preferentiale din 5-7 caractere (cifre si/sau litere)
( inmatriculari.polonia@yahoo.com)

27 03 2009
Darius

Cand va luati si de Floare de Crin? Haideti ca-i nedept acuma sa nu-l mentionati deloc!!! Muie!

18 11 2009
nicolas

nesimtitul de BOC A ZIS CA SCOATE TAXA . ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU LUI SI FAMILIEI LUI. GUVERNANTI=GUNOAIE, INCULTI, INCOMPETENTI

4 01 2010
alex

am vrut sa scriu multe , cu injuraturi si toate alea ……da sunt prea nervos .. NESIMTITILOR DE GUVERNANTI SCHIMBATI LOCURILE VOASTRA CU ALE OAMENILOR DE RAND CE CASTIGA MAXIM 400 E PE LUNA , SI APOI SA VA GANDITI LA CE TAXE PUNETI RUSINE NE FACETI DE RAS !!!!!!!!!!!!!!!!!

5 01 2010
corina

ar trebui sa luam masuri fratilor ,nu va lasati,ca altfel ne meritam soarta.PE EI LA TRIBUNAL

5 01 2010
marius

0767688433 oameni buni pana se da drumu la ni la taxa o sa va iasa paru alb nu trebuie sa dai decat un telefon si mergem la bulgari si inmatriculam orice masini aveti indiferent de kw indiferent de norma de poluare toata treaba e 500e-550e

12 01 2010
NEKI

TRAIASCA-BULGATIA,MOARTE TIRANULUI,si inchei cu un calduros-TRAIASCA BULGARIA CA STIE SA NE INMATRICULEZE MASINILESI STATUL NOSTRU PROST CA NOAPTEA NU STIE,DECI TRAIASCA BULGARIA ANCA O DATA

27 04 2010
Mihai

Romani faceti ca mine platesc impozit si asigurare in tara de rezidenta pt.Mercedes clasa E220 CDI impozit 72 E seguro 168 E si umblu cu masina in RO platesc singura taxa rovineta . ce prosti pot fi guvernanti cred ca nu vor bani Cred ca se vor trezi mai tarziu

16 07 2010
dragos.s

Buna.eu stau in germania si vreau s vin in romania petru un an de zile
dar intre timp trebuie sa merg inapoi in germania sa fac T Ü V din nou
nu vreau sa o inmatriculez in romania
ca nu am nici macar casa acolo nimica
Dar in buletin am aderesa cea din romania
cum sa fac???
la fiecare 60 de zile sa ies din tara si sa mmerg pana la Wiena si sa ma intorc
inapoi nu are rost.

Datim un sfat va rog
Cu stima Dragos.s

6 01 2012
catalin

taxa asta este ilegala dar la noi totu i posibil
suntem condusi de jigodiile de ungurii pe care ceausescu ii futea in gura nici nu i lasa sa vb . acum in rominia ungurii sunt in guvern si da si legi daleam la muie ca asata e cea mai spurcata natie de pe pamint votatil fratilor pe vadim si sa le dam la muie la toti bozgorii din rominia si la guvernantii carei pupa in pula cit despre masini mergem si noi cu el asa mai pe naspa si om vedea ce va fi

30 01 2013
cristi

mai bine sar starnge bani pentru a cumpara asasini sai execute pe toti politicienii astia jepcari si mafioti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: