recuperare taxa auto

25 01 2011

http://automotorclub.com/articole-2011/recuperare-taxa-inmatriculare-auto/index.html

 

taxa auto 2011Taxa de prima inmatriculare/taxa de poluare se plateste pentru toate autoturismele/autoutilitarele cumparate second-hand inainte de inmatricularea in Romania.
Asta stiati cu totii ceea ce nu stiati e ca aceasta TAXA SE POATE RECUPERA IN TOTALITATE in termen de 3 ani din momentul platii.
Probabil va intrebati cum e posibil sa fie in Romania o taxa impusa si totusi ea sa se poata recupera. Simplu pentru ca la acel autoturism/autoutilitara s-a platit deja aceasta taxa cand a fost inmatriculata in tara de proveninenta (Italia, Germania, Spania, Marea Britanie etc.) Persoanele fizice sau juridice care au platit taxa de prima inmatriculare pentru autovehicule pot solicita restituirea acestei taxe, incasata nelegal de statul roman. Taxa de poluare impusa de Guvernul Romaniei prin OUG. 50/2008 pentru inmatricularea autovehiculelor incalca doua tratate europene, respectiv Tratatul Comunitatii Europene si Tratatul de Aderare a Romaniei si a Bulgariei la Uniunea Europeana, ratificat de Romania prin Legea nr. 157/2005.

Cautand adinc am dat de firma TDI Auto SRL care se ocupa cu recuperarea de Taxe de Poluare din 2010 si are experienta in domeniu. Acestia colaboreaza cu foarte multi avocati si din acest motiv costurile initiale sunt doar plata taxei de timbru ce consta in doar 40 de Lei, ei nu percem nimic in avans ci doar la recuperarea taxei, comisionul lor fiind infim.
Procedura dureaza intre 5-8 luni de zile si debuteaza prin procedura prealabila cu Administratia Finantelor Publice in care se solicita restituirea taxei de poluare achitata, dupa care se asteapta raspunsul acestora in maxim 30 de zile. In aceasta prima faza este necesara o copie dupa chitanta cu care s-a achitat taxa de poluare pentru a putea intocmi cererea catre Administratia Finantelor Publice.

 

 

A doua faza este de contestare a raspunsului Administratiei Finantelor Publice in cadrul unui litigiu contencios administrativ. Pentru aceasta la dosar este necesar sa aduceti urmatoarele documente:

1. Copie dupa cartea de identitate a proprietarului.
2. Copie cartea de identitate a masinii emisa de Registrul Auto Roman.
3. Copie certificatul de inmatriculare emis de Statul Roman
4. Copie dupa factura sau contract de vanzare/cumparare prin care se demonstreaza provenienta masinii.
5. Copie dupa actele masinii din strainatate (Exemplu: Germania – Brief mare si Brief mic; Italia – Cartea masinii-telaio si certificatul de proprietate etc.)
6. Copie dupa decizia de calcul si dupa referatul de calcul emis de Administratiei Finantelor Publice.
7. Copie dupa chitanta cu care a fost achitata taxa de prima inmatriculare/poluare.

Aceasta faza dureaza intre 4-7 luni si se finalizeaza prin o decizie definitiva si irevocabila prin care ulterior se ridica banii de la Administratia Finantelor Publice.

In cazul in care nu aveti actele necesare acestea se pot solicita de la Servicul Public Permise si Inmatriculari unde se vor depune urmatoarele acte:

1. Copie dupa cartea de identitate a proprietarului.
2. Copie cartea de identitate a masinii emisa de Registrul Auto Roman.
3. Copie certificatul de inmatriculare emis se Statul Roman.
4. Chitanta de 4 Ron furnizare informatii care se achita la Finantele Publice Locale(la Iasi au ghiseu langa Pasapoarte si Inmatriculari pe strada Primaverii deci platiti in acelasi loc unde depuneti)
5. Cerere de furnizare informatii care se ia de la xerox din fata de la inmatriculari unde se precizeaza dupa ce acte se doreste copie xerox.

Vi se vor da copii dupa acte in doua saptamani de cand s-a depus documentatia.

Ultima faza este ridicarea banilor de la Administratia Finantelor Publice pentru care presupun ca nu trebuie mai multe detalii.

Daca ati platit taxa de prima inmatriculare/poluare va asteptam pe site-ul www.inmatriculariautoiasi.ro pentru mai multe informatii sau puteti sa ne contactati pe mail la office@inmatriculariautoiasi.ro sau la telefon 0744 176 588.

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

30 07 2011
Cip

Nu sunt seriosi.
Le-am dat mail dupa ce am gasit aici adresa lor, dar nu mi-a raspuns nimeni la mail de 4-5 zile.

1 11 2011
ciocan oana

Daca masina a fost inmatriculata in iulie 2008 este chiar imposibil sa mai fie recuperata taxa?

3 01 2012
Avocat Bucuresti

Procedura in sine de recuperare a taxei auto nu este foarte complicata, doar ca trebuiesc gasite si atinse lucruri esentiale in procesul de recuperare a taxe pentru a avea castig in fata statului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: