Comisia Europeană: Producătorii auto nu mai au voie să ceară repararea maşinilor aflate în garanţie doar în service-urile pe care le agreează

27 05 2010

Comisia Europeană: Producătorii auto nu mai au voie să ceară repararea maşinilor aflate în garanţie doar în service-urile pe care le agrează /// Foto: Publimedia/Andrei Spirache

Producătorii auto nu vor mai putea să ceară clienţilor să-şi repare maşinile avariate în perioada de garanţie doar în reţelele de service agreate, potrivit unor modificări realizate de Comisia Europeană (CE) în legislaţia europeană din domeniul acordurilor dintre constructorii de automobile şi dealerii autorizaţi, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Cred cu tărie că noul cadru legislativ va aduce beneficii tangibile populaţiei prin reducerea cheltuielilor cu reparaţiile şi întreţinerea, care au o pondere importantă în cheltuielile cerute de o maşină pe perioada duratei de folosinţă. Noul cadru legal va diminua, de asemenea, cheltuielile de distribuţie, înlăturând regulile restrictive”, a declarat vicepreşedintele CE şi comisarul pentru Concurenţă, Joaquin Almunia.

publicitate //

Noile reguli vor intra în vigoare la începutul lunii iunie, iar implementarea lor se va face progresiv, Comisia prevăzând o perioadă de tranziţie de trei ani pentru a permite adaptarea concesionarilor.

Reforma facilitează accesul centrelor de reparaţii la piesele de schimb ale altor mărci. În plus, constructorii auto nu vor mai putea condiţiona acordarea garanţiei de apelarea la serviciile centrelor de reparare autorizate. Totuşi, ei pot solicita ca reparaţiile acoperite de garanţie să fie făcute în service-urile autorizate.

Potrivit CE, reparaţiile reprezintă 40% din cheltuielile totale legate de deţinerea unui vehicul, iar aceste consturi au crescut în ultimii ani.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: