Băsescu şi-a asumat joi, personal, cel mai drastic program de restructurare din istoria postdecembristă a României

7 05 2010

Traian Băsescu a ieşit public şi şi-a asumat în numele României rezultatul negocierii cu FMI: scăderea cu 25% a fondului de salarii pentru toţi bugetarii, şefii de instituţii pot concedia angajaţi dacă vor să revină la salariile de acum în 2011, reducerea cu 15% a pensiilor, micşorarea cu 15% a ajutorului de şomaj, reducerea „masivă” a subvenţiilor, salariul minim scăzut de la 750 de lei la 600 de lei.

Preşedintele Băsescu şi-a asumat joi, personal, cel mai drastic program de restructurare din istoria postdecembristă a României. Şeful statului spune că în discuţiile cu FMI au existat două variante, prima, cea a „neîncrederii”, în care creşteau taxele, şi cea a „încrederii”, în care se fac reduceri radicale în sistemul bugetar. Băsescu a lăsat să se înţeleagă că intervenţia sa în negocierile cu Fondul a dus la varianta mai puţin dureroasă în opinia sa, cea în care Fondul Monetar are încredere în el şi oficialii români, iar costurile amânării restructurării sistemului de stat nu se pune în „cârca” tuturor românilor. Băsescu nu a făcut însă nici un reproş celor pe care i-a pus în fruntea guvernului în urmă cu un an şi jumătate, dimpotrivă, le-a găsit scuze, criticând Opoziţia: „au lăsat România fără guvern în ultimele patru luni ale lui 2009”. De asemenea, Băsescu nu a ex­plicat, practic, cum vor fi reduse pensiile şi salariile de la 1 iunie şi cum se va apăra sta­tul de milioanele de procese pe care le-ar putea intenta cei afectaţi.

Pai si dece a trebuit sa treaca 6 ani ca sa i`si asume Basescu un lucru bun si necesar?

Anunțuri

Acțiuni

informatie

3 responses

8 05 2010
anonim

basescu si cu boc si cu tot parlamentul sa muriti!
sa muriti cu un somaj de 300 de ron din care ramii cu 255 dupa scaderea de 15%!
rasturnam guvernul!
merita aceeasi soarta ca si ceausescu toti masonii din guvern si leprele!!!
m-am saturat de minciunile spuse de voi si de jaful si sclavia in care ne ai bagat plus ca vrei si cacatul ala diabolic de e-romania pe care in final hackerii il for face praf!
hackeri atacati toate serverele guvernamentale si ale e-romania!!!

8 05 2010
anonim

moarte FMI ului!

8 05 2010
www.jostaxa.tk

asta este…tre sa sufere si bugetarii si somerii …si pensionarii … in principiu aia care nu muncesc …Dece sa sa creasca impozitul pe venit …? si TVA ? cu ce am gresit noi care muncim? Ala e bugetul …va descurcati cum il impartiti intre voi …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: