Preşedintele Băsescu sare peste România

19 04 2010
Fostul ministru al Transporturilor, actualul preşedinte al României, a preferat să sară peste Carpaţi cu elicopterul, măcar până la Oradea, pentru a evita traficul mizerabil de pe virtuala A3 – Autostrada Transilvania. De acolo era simplu să ajungi în Polonia folosind autostrăzile celor care le au.

Nu aş vrea să vorbesc despre gestul fostului preşedinte polonez Lech Kaczynski, care a preferat să rişte viaţa sa şi a celor dragi pentru a nu ateriza pe un alt aeroport decât cel din Smolensk – ”doar” pentru încărcătura simbolică pe care o putea căpăta gestul său. Paradoxal, însă, acest gest de curaj şi demnitate a scos la suprafaţă laşitatea unui alt preşedinte – Traian Băsescu.

Din păcate, nu este prima dată când Băsescu recurge la o acţiune care îi jigneşte pe români. În 2006, preşedintele a preferat să fie operat la o clinică din Viena, dând o palmă grea sistemului sanitar românesc.

Sistem în mîinile căruia îşi pun vieţile şi cei care l-au întronat la Cotroceni. De multe ori când merge în Harghita şi Covasna, Traian Băsescu zboară cu elicopterul şi, odată ajuns acolo, se mută în maşinuţa sa modestă pentru a le vorbi localnicilor şi ziariştilor.

Noi, românii de rând, ne cunoaştem mult prea bine drumurile cârpite. Cunoaştem fiecare groapă din asfaltul patriei, nu avem elicoptere cu care să survolăm ţara, aşa cum o face preşedintele. Ştim cât costă medicamentele, şpăgile, ştim şi cum e în spitalele noastre şi cât ne doare lipsa de profesionalism a celor care ar trebui să le conducă, n-avem bani să ne operăm la Viena.

Dureros este felul în care preşedintele sare peste ţară. Peste ţară şi peste cetăţenii ei care, naivi, mai cred în minciunile despre un viitor mai bun şi mai demn.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: