Din cauza TAXEI AUTO, primăria dintr-un sat a înmatriculat ambulanţa primită în dar drept…căruţă

2 09 2009
ambulanta

Ambulanţă pe post de căruţă. Se întâmplă în România,(si doar in Rromania) într-o comună dâmboviţeană, acolo unde o salvare primită cadou a pus la grea încercare autorităţile locale. Iniţial, când au primit maşina gratis de la nemţi s-au bucurat. S-au întristat când şi-au dat seama că nu o pot folosi.

În luna mai 2009 a fost bucurie mare în comuna Gura Ocniţei. Nemţii le-au donat oamenilor o ambulanţă cum nu a văzut nici Capitala. Şi culmea-gratis. Cel puţin, la prima vedere. Cu alte cuvinte, străinii nu au avut nicio pretenţie. Cheltuielile au fost strict româneşti. Adică taxe vamale şi nişte dotări. Şi când totul părea pus la punct, şi ambulanţa pregătită să preia bolnavii, autorităţile şi-au dat seama brusc că au probleme. Nu au bani s-o înmatriculeze.(Don’t we all ?) Taxa de poluare (sau taxa de inmatriculare …nici dracu nu stie cum se numeste in ultimu timp) fiind mult peste posibilitatile financiare a le primariei Gura Ocniţei.

Pentru asta nu au găsit încă soluţii.(Defapt au gasit !!!) Cu înmatricularea, s-au gândit că e mai uşor… Au înmatriculat-o…drept căruţă. Problema este că ambulanţa nu poate circula pe drumurile publice fără a fi înmatriculată corespunzător. În caz contrar se va întocmi dosar penal.CUI?

Autorităţile se gândesc acum să o schimbe pentru un alt autovehicul.

Între timp, ambulanţa stă, de 4 luni, parcată în spatele primăriei. Ţine umbră în zilele călduroase. De 5.000 de euro.

URASC ROMANIA !!



Acțiuni

Information

Lasă un comentariu