„Piata auto” alternativa

30 07 2009
Prabusirea pietei auto cauzata de criza economica ii face pe romani sa caute si sa gaseasca solutii din ce in ce mai inventive pentru a scapa de masinile pe care nu le pot vinde.
Asiguratorii suspecteaza cresterea numarului de accidente pro­vocate intentionat de pro­prietarii de automobile pentru a incasa asigurarea. „In ultimile sase luni, romanii au devenit mari „iubitori de animale”.
Numarul accidentelor „cauzate” de evitarea unui caine, a unei pisici sau a altui animal a crescut foarte mult in primul semestru al acestui an.
In general, vorbim de masini pentru care proprietarul inca mai plateste rate sau care au o vechime de maxim 4 ani. In conditiile crizei economice, piata automobilelor second hand a scazut foarte mult, asa ca proprietarii nu mai pot obtine pretul dorit la vanzarea unei masini. In consecinta, acestia incearca sa scape de automobil pe seama asiguratorului”, a declarat, ieri, Liviu Andrei Stoicescu, director Om­niasig, in cadrul seminarului „Asigurarile auto – evolutii recente”.
Societatile de asigurare au avizat un numar de peste 13.100 de dosare de daune prin formularul de constatare amiabila, in primele trei saptamani de la intrarea in vigoare a procedurii, la 1 iulie, a declarat, la randul sau, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu. „Acest numar reprezinta 51% din numarul total de daune avizate, diferenta pana la 100% fiind reprezentata de daunele avizate pe baza proceselor verbale intocmite de Politia Rutiera”, a mai spus Toncescu.
Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: