ESP-ul va fi obligatoriu incepand cu 2011

19 03 2009
Parlamentul European a decis ca sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP) sa fie dotare de serie obligatorie pentru masinile din UE incepand cu 2011.

OFICIAL: ESP-ul va fi obligatoriu incepand cu 2011!

Parlamentul European a aprobat saptamana trecuta propunerea prin care toate modelele vandute in Uniunea Europeana vor fi nevoite sa dispuna in dotarea standard de sistemul de control electronic al stabilitatii, cunoscut mai ales sub acronimele ESP sau ESC.

Decizia europeana vine dupa luni intregi de propuneri de legislatie in care constructorii au avut pana la urma ultimul cuvant. Desi unii isi doreau ca sistemul sa fie obligatoriu inca din 2010, alti producatori europeni au cerut ca termenul-limita pentru integrarea pachetului in dotarea standard a tuturor modelelor sa fie prelungit pana in 2012. La final, s-a ajuns la un consens: noile norme vor intra in vigoare in luna noiembrie 2011, cu amendamentul ca vor exista cateva perioada de tranzitie pentru a permite constructorilor sa se adapteze la noile norme.

ESP-ul nu este insa singurul sistem obligatoriu peste doi ani. Impreuna cu acesta, pachetele ABS si cel de reglare a presiunii din pneuri vor face si ele partea din dotarile de serie ale modelelor aflate in vanzare pe teritoriul UE.

Exceptie de la aceste norme fac bicicletele , trotinetele , carutele cu 6cai , DACIA si alte autovehicule din categoria Furculita pe 4 roti.

Mai mult in Romania se va interzice utilizare ESP-ului si ABS-ului , acestea fiind considerate „tehnologii nemtesti invechite” si oricine foloseste asa ceva va fi automat declar tradator de neam si tzara  pe sistemul : Patriotu` are Logan 1.4  fara dotari de fitze .


Reclame

Acțiuni

informatie

One response

19 03 2009
Jiji patriotu'

Furculita (sau fur Culita ?) ultimul racnet :

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: