Taxa pe vaca

6 01 2009

Taxa pe vaca i-ar putea costa pe americani 175 de dolari

Reprezentanţii Agenţiei americane de Protecţie a Mediului (EPA – Environmental Protection Agency) au propus o metodă inedită de a lupta împotriva efectului de seră. Aceştia vor să aplice fermierilor o „taxă pe vacă”, în valoare de 175 de dolari, anunţă The New York Times.

Oficiul Fermierilor din New York avertizează, însă, că o astfel de măsură ar putea duce la o creştere a costurilor de producţie a laptelui în ferme cu până la 8 cenţi/galon.

Prin aplicarea acestei propuneri, fermierii ar putea fi obligaţi să plătească 175 de dolari pentru vacile crescute în vederea obţinerii laptelui, 87.50 de dolari pentru bovinele crescute pentru carne şi 20 de dolari pentru porci.

În plus, „orice operaţiune care presupune folosirea a mai mult de 25 vaci pentru lapte, 50 de bovine pentru carne sau 200 de porci, ar necesita obţinerea unei autorizaţii”, se mai arată în propunerea EPA.

Potrivit sursei citate, este greu de crezut că o astfel de măsură ar putea fi aplicată curând. Susţinătorii taxei sunt, însă, de părere că noul preşedinte ales, Barack Obama, va fi de acord cu aproape orice propunere legată de reducerea efectului de seră.

Sugeram si TAXA PE BOI.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: