Suspendarea şi anularea taxei auto amanata

19 12 2008

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, astăzi, să ia în discuţie, pe 20 ianuarie, cererile Consiliului Superior al Comisariatului pentru Societatea Civilă de suspendare şi anulare a Ordonanţei de Guvern privind triplarea taxei.
Suspendarea şi anularea taxei auto amanata
Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civilă a cerut magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti suspendarea Ordonanţei de Guvern privind triplarea taxei auto, după ce anterior a solicitat anularea acestui act normativ.

Tot astăzi, judecătorii au hotărât să respingă cererea de preschimbare a termenului din 20 ianuarie 2009. Astfel, luna viitoare se va judeca şi acţiunea privind anularea actului normativ prin care s-a triplat taxa auto.

Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civilă a depus în data de 12 decembrie, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti, o contestaţie prin care Guvernul României este chemat în judecată pentru că a triplat taxa auto pe maşinile second-hand.

Comisariatul pentru Societatea Civilă a făcut contestaţia în urma sesizărilor populaţiei adresate acestei instituţii. CSC consideră că noua taxă încalcă Tratatul Comunităţii Economice Europene (CEE) şi Constituţia României. „Triplarea taxei auto pentru autoturismele second-hand încalcă articolul 95 din Tratatul CEE, care spune că niciun stat nu poate aplica, pentru produsele din alte state membre, impozite şi taxe mai mari decât cele care se aplică produselor naţionale similare„, a declarat, pentru NewsIn, Ioan Grigore Prodan, comisar general, şef al Consiliului Superior în cadrul CSC.

În plus, CSC consideră că, prin adoptarea noii taxe auto, Guvernul a încălcat acquisul comunitar, pentru că valoarea taxa depăşeşte valoarea reziduală a autoturismelor second-hand. CSC a solicitat şi un punct de vedere din partea Comisiei Europene. „Sperăm că, prin acţiunea în justiţie, să blocăm aplicarea taxei”, spune Prodan.

Guvernul a decis, pe 10 decembrie, prin ordonanţă de urgenţă, triplarea taxei pentru autoturismele şi autoutilitarele care nu au Euro 4 şi care sunt înmatriculate pentru prima dată pe teritoriul României şi al altor state comunitare, începând cu 15 decembrie.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: